MENU


Veulencollectie

Veulencollectie

VWF Successen

VWF Successen

VWF DRESSUUR BIJ MANEGE DE PRINSENTAD
de 34ste editie – 21 Oktober 2023
ALLES NOG EEN KEER IN BEELD GEBRACHT

Foto’s Kathleen van Winden Equestrian Photography

VWF DRESSUUR BIJ MANEGE DE PRINSENTAD kent overtuigende winnaar in Patchouli Vera

Patchouli Vera

Patchouli Vera, de Kjento x Bordeaux merrie neemt de KALFSBEEKBOKAAL mee naar huis

Kjento geeft visitekaartje af tijdens de 34ste editie van VWF DRESSUUR BIJ MANEGE DE PRINSENSTAD op 21 oktober 2023 waar gestreden werd om de KALFSBEEKBOKAAL. Naast de als nummer één geplaatste was ook de als derde geplaatste Paulina een nakomeling van Kjento (uit een UB40 merrie).
Eigenlijk was het ook een Negro feestje, want niet alleen via Kjento maar ook bij de als nummer twee geplaatste Papillon zien we het Negro bloed nl. een Ladignac x Negro hengst.
Het in grote getale aanwezige publiek kon in een super ambiance genieten van een keur aan paarden, veelal afstammelingen van jonge hengsten. Behalve lof voor het evenement voor de organisatoren waar de familie Duijndam van Manege de Prinsenstad weer haar beste beentje had voorgezet, was er ook veel lof voor de jury Marian Dorresteijn en Benjamin Maljaars die op een duidelijke en faire manier de paarden beoordeelden.

VWF VWF

VWF VWF

VWF VWF

Hierboven de bokaal waar het allemaal om te doen is, de bokaal die ter beschikking wordt gesteld door de firma Kalfsbeek (BMW ) Best Most Wanted, en vele bekende paarden zijn Patchouli Vera al voor gegaan als winnaar van deze bokaal. Op de foto bij uitreiking Gijsbert Kalfsbeek en de voorzitter van de fokvereniging VWF Gerrit van Heijst (met een mondkapje want zijn voortanden zijn in revisie)
De fokvereniging bedankte Anton Duijndam, Gijsbert Kalfsbeek voor hun inzet en support. Tevens dienen ook alle vrijwilligers bedankt te worden die niet in beeld gebracht zijn maar zonder wie het evenement niet zou kunnen draaien, zowel van de zijde van de fokvereniging als ook van de zijde van Manege de Prinsenstad.

VWF VWF VWF

VWF VWF VWF

De jury was vol lof over de kopgroep van paarden waar de eerste drie paarden net iets boven uitstaken. Deze eerste drie werden door gastruiter en medejury Benjamin Maljaars overgereden.
Benjamin Maljaars in voorbereiding voor het opstappen bij het overrijden :

VWF VWF

Mooi en opvallend is en kan worden vermeld dat de eerste en tweede geplaatste paarden eigen gefokte paarden zijn uit merries die reeds door de ruiter/amazone zelf in de sport werden uitgebracht en alles zelf opgeleid.
In 2 showblokken werden de hengsten Pitch Perfect (Le Formidable x Vivaldi x Negro) van Stal Laarakkers voorgesteld door Vai Bruntink en This is Naqueen (Trafalgar x Samba Hit x Norway) van Jurgen van der Meijden voorgesteld door Kim Noordijk. Beiden hengsten met formaat, mooie belijning en veel talent. Zeer aansprekende beweging, goede stap en beiden een heel goed karakter. (voor beide hengsten staat ook een videootje op de facebook pagina. Beide hengsten lieten zich super zien.).

VWF VWF VWF

Hierboven 2 foto’s van Pitch Perfect, met Vai Bruntink en Jac Laarakkers.

VWF VWF VWF

This is Naqueen met Kim Noordijk. In het midden ook met fokker/eigenaar (rechtse foto’s A. Hoogerheide)
De fokvereniging was blij met de kennis en sprekersgemak van Annemarie Brouwer als evenementsspeaker. O.a. een bloemetje for our gratitude.

VWF VWF

De eerste 10 geplaatste paarden nog een keer apart in beeld gebracht:

Patchouli Vera

Patchouli Vera, de Kjento x Bordeaux x Sorento merrie, fokker/eigenaar/amazone Annemijn Boogaard (F. de Voogd, medefokker en mede eigenaar) is een stoer sterk paard met veel body. Stap krachtig, draf veel kracht en afdruk, galop fenomenaal, drukt af maar houdt toch de geslotenheid.
Benjamin: Paard met heel veel kracht en schakelvermogen en recht. Een nadere beschouwing van de bloedopbouw laat een mengeling van Duits en Nederlands bloed zien met o.a. lijnteelt op Donnerhall. Patchouli Vera blijkt een nazaat van de Lady Reveil stam te zijn die een paar generaties in Westfalen heeft verbleven alvorens weer naar Nederland terug te komen.

Papillon

Papillon, de Ladignac x Negro x Matero x Balzflug, fokker/eigenaar/ruiter Lars op ’t Hoog, is een zeer goed ontwikkeld paard dat mooi opwaarts is gebouwd met fijne verbinding in z’n lichaam. Stap laat een goede ruimte zien, draf is heel constant met mooie aanleuning en er is veel balans in de galop. Benjamin : Veel kracht, balans en makkelijk schakelen. Een nadere beschouwing van de bloedopbouw leert dat deze lijn bij René Franssen vandaan komt uit de bekende Bottie stam waar hij heel succesvol mee heeft gefokt en waar meteen ook zijn voorkeur voor  Trakhehner bloed uit blijkt als je naar de bloedopbouw kijkt.

Paulina

Paulina, de Kjento x UB 40, fokker Annet Hartvelt, eigenaar Linda Hoogendoorn en amazone Kim Noordijk, is een aansprekend paard, goed in de verhouding met een actieve stap, een draf met veel buiging in het achterbeen, mooi met de schoft omhoog. Galop laat veel gedragenheid zien. Benjamin : Fijn te rijden, veel talent. Een nadere beschouwing van de bloedopbouw leert dat Paulina is gefokt uit de volle zus van Forty, die 10 jaar geleden de Kalfsbeekbokaal op zijn naam schreef, uit de bekende merrielijn van de VWF fokker Steef van Winden, waarvan de foklijn nu door Annet Hartvelt uit Pijnacker wordt doorgezet.

Prestige

Op plaats 4 treffen we Prestige van de Vlijthoeve van Jameson Rs2 x Samba Hit II van fokker/eigenaar Sharaone Vrijbloed en voorgsteld door Estelle Knock.
Fijn voorgesteld, zeer goed ontwikkeld paard, mooie opwaartse bouw. Fijne verbinding in zijn lichaam, stap goede ruimte, draf heel constant zeer mooie aanleuning veel balans in galop.

Perfecte Ritme

Op plaats 5 zagen we Perfect Ritme van Lord Europe x Negro van fokker A.G. op ’t Hoog en eigenaarren C.A. op ’t Hoog /Dhr Gijsen en gereden door José van Haaren.
Mooie voorhand, mag iets meer lengte hebben in het lichaam, Lichtvoetige draf, veel balans, goed gebruik achterbeen.

Beaumont

Op plaats 6 vinden Beaumont van Bon Courage x Floriscout van fokker Fam. Von Merveldt (Dld), eigenaar Steffanie Drevijn onder het zadel van Yulan Visser
Mooi type, stap is zuiver en vlijtig, draf heel mooi bergop en licht voetig, galop licht voetig, elegant en laat zich plezierig rijden.

Personality

Op plaats 7 is daar dan Personality van Fuerst Dior x Blue Hors Zack gefokt door fam. Muilwijk, eigenaar E. Gal en onder het zadel van Gerrel Vink.
Aansprekend elegant paard, stap goed, goed lichaamsgebruik, draf veel veer, lichtvoetige galop, sympathiek paard.

Piccobello

Op plaats 8 Picobello van Lord Europe x Wynton van fokker H. van den Bosch & E van der Bruggen, eigenaar en berijder John Tijssen.
Fijn paard, veel souplesse in de gangen, in stap nog iets gespannen.

Patser

Op plaats 9 Patser een Secret x Spielberg van fokker/eigenaar Livi Verschueren met amazone Myrthe de Loos
Veel potentie, ruimte stap, draf goed gebruik achterbeen. Ook in de galop.

Paladium Pardonna MM

Op plaats 10 Palladium Pardonna MM van Millenium x De Niro van fokker/eigenaar M ter Mors gereden door Nicole van Miltenburg
Elegante merrie, heel lichtvoetig in de draf, laat zich mooi sluiten met veel gedragenheid.

De nummers 4 t/m 10 kwamen te voet de ring in voor de prijsuitreiking :

WINNAARS WINNAARS

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.